Informace pro pořadatele

Informace pro pořadatele

Jedná se o soutěž mladých zpěváků a zpěvaček, která je zaměřena na pop. hudbu. Hodnotí se kvalita a originalita zpěvu i vystupování na podiu. Usilujeme o seriózní soutěž, ne o pouhé jednorázové show. Proto je součástí soutěže i několikaměsíční příprava, ve které se snažíme všem pomoci k co nejlepším výsledkům. Volíme spíše laskavý přístup, aby se mohli zapojit i nesmělí začátečníci. Smyslem soutěže není jen udělení cen, ale hlavně uspořádání dobré akce, která by měla být každoročně a vedla by mladé lidi k celoroční přípravě. Součástí soutěže mohou být např. i předkola na školách a představení pro školy, aby se soutěž stala všeobecně známou a byla i lépe využita její poměrně náročná příprava.
Po domluvení termínu sestavíme harmonogram na přípravu, který je rozvržen do několika měsíců. V této době se konají na místě schůzky se zájemci, zkouší se hudební podklady a jednotlivá vystoupení.
Zvukové zařízení buď zajistíme sami, nebo se použije místní.
Při větším počtu zájemců je možné dělat předkola s výběrem.
Na finále zajistíme sestavení scénáře, ozvučení a další náležitosti dle domluvy. Pro každého soutěžícího je zaranžován a studiově natočen hudební podklad podle jeho hlasových dispozic.
Přesná cenová kalkulace se určí podle vzdálenosti, počtu zkoušek, apod. Možné jsou i různé formy spolupráce, podpory, granty, reklamní nabídky. Touto cestou lze náklady podstatně snížit.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Pravidla soutěže

Ostatní